Miten liittää logo sähköpostiin oikein?

12. huhtikuuta 2018

Sähköpostin allekirjoitus on helppo ja tehokas tapa esittäytyä sekä mainostaa edustamansa yritystä tai brändiä logolla. Valitettavan usein logo liitetään kuitenkin väärin sähköpostiin, jolloin logon vaikutus voi olla jopa negatiivinen. Tässä artikkelissa käydään läpi miten logo liitetään oikein ja saavutetaan logon liittämisen hyödyt.


Valitse oikeankokoinen logo

Sähköpostiviestissä ei ole tilaa isoille kuville ja valtava logo muuten pienen tekstin lopussa ei näytä hyvältä. Ensin on siis syytä varmistaa että logo löytyy sopivankokoisena, enintään noin 300 pikselin leveänä. Hahmottele miltä kuva näyttää tekstin yhteydessä ja päättele sopiva kuvakoko. Mikäli sopivankokoinen versio ei löydy, täytyy tällainen tuottaa kuvankäsittelyohjelmalla tai tilata graafikolta.

Sähköpostisovelluksessa saattaa olla mahdollisuus skaalata kuvaa vetämällä reunoista. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä koska tämä ei muuta kuvan todellista kokoa. Isot liitetiedostot sähköposteissa aiheuttavat harmistusta ja lisäksi logo voi näyttää epätarkalta tai rakeiselta skaalattuna.

Valitse oikea tiedostoformaatti logolle

Toinen tärkeä asia on tiedostoformaatti. Haluat formaatin jota sähköpostiohjelmat osaavat näyttää suoraan ja nämä ovat PNG, GIF sekä JPG. PNG ja GIF formaatit ovat erinomaisia yksinkertaisille logokuville, joissa yleensä on vain muutamia värejä. JPG-formaatti on ensisijaisesti tarkoitettu valokuville, mutta toimii joskus myös logokuville. JPG-formaattiin ei kuitenkaan saa läpinäkyvää taustaa, joten jos halutaan logo joka toimii erivärisillä taustoilla, on syytä valita PNG tai GIF. Lisäksi JPG-formaatin häviöllinen pakkaus näkyy helposti ikävästi tekstilogoissa.

Vältettäviä formaatteja ovat mm. PSD, PDF, BMP, ESP ja TIF. Kuvia voi toki tallentaa näissä formaateissa, mutta ne eivät ole tarkoitettuja näyttökuville sähköpostiin ja nettiin eivätkä näin ollen tule näkymään oikein vastaanottajille.


Liitä logo viestiin allekirjoituksena

Kun halutaan toimittaa tiedostoja kuten kuvia vastaanottajalle, nämä liitetään yleensä viestiin liitetiedostoina. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan haluta tehdä näin, vaan halutaan liittää kuva joka näkyy jokaisen viestin lopussa. Tämä tapahtuu muokkaamalla allekirjoitusta. Sovelluksesta riippumatta, tilin asetuksista löytyy aina kohta allekirjoitus (eng. signature), jolla viestin loppuun voi liittää oman allekirjoituksen tekstin ja kuvan muodossa.

Jotkut sovellukset antavat suoraan yhdistää tekstiä ja kuvaa ja tarjoavat työkalut kuvan liittämiseksi allekirjoitukseen. Toiset sovellukset edellyttävät että käytetään html-tiedostoa kun halutaan yhdistää tekstiä ja kuvaa. Tässäkään tapauksessa ei kuitenkaan tarvitse osata html-koodia vaan riittää että rakentaa allekirjoituksen uutena sähköpostiviestinä. Sen sijaan että lähettää viestin, tallentaakin tämän html-tiedostona. Tätä tiedostoa voi sitten käyttää allekirjoituksena sellaisenaan.


Varmista että logo näkyy julkisesti

Olet liittänyt logon sähköpostiisi ja se näkyy oikein sinulle, mutta näkyykö se muille? Erityisesti webmail (esim. Gmail, Yahoo!) käyttäjillä tilanne voi olla että olet vienyt kuvan omalle sähköposti-tilillesi mutta se on suojattu ja näkyy vain sinulle koska olet kirjautunut tilillesi. Helpoin tapa tarkistaa tämä on lähettää viesti toiseen sähköpostiin, joko omaan osoitteeseen tai ystävälle. Jos logo näkyy käyttäjälle, joka ei ole kirjautunut sähköpostitiliisi, niin kaikki on kunnossa. Mikäli logo kuitenkin on suojattu sähköpostitililläsi, tämän on syytä heti korjata. Suojatun logon lähettäminen tarkoittaa että logo ei näy kenellekään vaan ohjaa vastaanottajaa kirjautumaan tilillesi, mitä hän ei luonnollisesti pysty tekemään.


Vaihtoehtoinen tapa liittää logokuva linkkinä

Jos sähköpostintarjoajasi ei tarjoa tapaa lisätä julkista logotiedostoa, täytyy logotiedosto ensin viedä nettiin toisella tavalla. Esimerkiksi omille kotisivuille, Facebookiin tai ilmaiseen kuvapalveluun kuten postimages.org. Kun logokuva on julkaistu netissä, kopioidaan kuvan URL-linkki (www-osoite) ja liitetään tämä sähköpostiin kuvatiedoston tilalla. Mikäli URL-linkin liittäminen osoittautuu hankalaksi, on syytä hakea omaan sähköpostisovellukseen sopivat ohjeet.

 

Lataa opas: some-kuvakoot muistilista

Lue tästä miten somekuvia kannattaa liittää sivuille .


Kuvapankista apua oikeanlaisen logon löytämiseen

Kun käytössäsi on kuvapankki, helpottuu sopivan logon löytäminen. Yrityksen kuvapankkiin syötetään valmiit hyväksytyt logot eri versioina ja nämä löytyvät nopeasti hakutoiminnolla. Mikäli sopiva formaatti ei löydy suoraan pankista, tarjoaa tämä mahdollisuuden ladata kuvaa halutussa koossa ja formaatissa. Tarjolla voi myös olla työkalut jolla rajataan kuvia latauksen yhteydessä. Näin säästyy aikaa ja vaivaa kun käyttövalmis kuva saadaan heti pankista ilman etsimistä, kuvankäsittelyä tai avunpyyntöä.

Tutustu tarjoamiimme kuvapankkiratkaisuihin tästä.
 

Lisätietoa palvelusta saat täältä