Marias övergång till effektiv marknadsföring p.g.a. en ny modern mediebank

den 23 oktober 2023

Maria, en hängiven marknadsförare i ett finskt företag, fick förtroendet att skapa en presentation och ett nyhetsbrev för en viktig produktlansering, som också var avtäckningen av företagets förnyade varumärke. Men frånvaron av en mediebank eller Digital Asset Management (DAM) system innebar att hon var tvungen att hantera oorganiserade digitala filer utspridda över olika lagringsmedier.

Under förberedelserna av presentationen använde Maria av misstag en föråldrad logotyp och kämpade för att hitta rätt produktbilder bland en labyrint av oorganiserade filer. Dessa plyckliga val var tyvärr mycket tydliga under hennes presentation och det färdigställda nyhetsbrevet som skickades till tusentals förorsakade förlägenhet och skadade potentiellt företagets rykte.

Maria insåg behovet av bättre tillångsförvaltning och försökte till en början förespråka ett DAM-system till cheferna, men mötte motstånd från ledningen på grund av kostnadsproblem. I stället fick hon tille uppdrag att leta efter alternativa lösningar och kom sedan över en budgetvänlig, molnbaserad mediebank, som lovade att effektivisera åtkomsten av tillgångar, förbättra organisationen och förbättra samarbetet för en bråkdel av kostnaden av ett traditionellt DAM-system.

 

Maria presenterade den här lösningen till ledningen med tillförsikt och lyfte fram dess effektivitet och anpassningsförmåga, och betonade att den kunde fungera som en föregångare till ett mer avancerat DAM-system längre fram och som en skalbar lösning för andra enheter inom företaget. Ledningen blev imponerad och förslaget blev godkänt. Med mediebanken på plats fick teamet därmed ett bättre arbetsflöde.

Nedan fördelar med en modern mediebank:

Enkel tillgänglighet: Molnbaserade system tillåter åtkomst från var som helst.

Grundläggande organisation: Förenklad sökning, taggning och organisation jämfört med fullfjädrade DAM:er.

Skalbarhet: Flexibla prismodeller innebär att företag kan anpassa sig när deras behov förändras.

Delning och samarbete: Möjliggör effektivt lagarbete och delning med externa partners.

Säkerhet: Säkerställer att digitala tillgångar skyddas från obehörig åtkomst.

Marias erfarenhet av den nya moderna mediebanken visar kraften i ett enkelt, välkonfigurerat digitalt förvaltningssystem för att säkerställa effektiv marknadsföring. Communication Pro erbjuder lösningar som sträcker sig från sofistikerade DAM-system till användar- och prisvänliga mediebanker.

Författare Rolf Koppatz

Rolf är grundare och VD för Communication Pro, DAM-konsult, marknadsförings- och IT-professionell med 35 års erfarenhet.

Säg hej på LinkedIn..

www.communicationpro.com