Mobil anpassad MediaBank förbättrar samarbete i realtid

den 1 december 2023

När du är utanför kontoret, på väg, eller bara försöker hantera dina tillgångar utan din bärbara dator - då är MediaBankens mobila funktion precis det verktyg du behöver.

Med MediaBankens mobila funktion kan du smidigt ladda upp, bläddra, dela och ladda ner tillgångar medan du är på språng - allt detta utan att du behöver ladda ner en app! MediaBankens responsiva design används som en progressiv webbapp och du kan lägga till eller "pinna" den på din smartphones hemskärm. Njut av flexibiliteten att komma åt dina digitala tillgångar när som helst, var som helst, vilket gör dina arbetsflöden mer effektiva och bekväma.

MediaBankens mobila gränssnitt är kompatibelt med olika mobila enheter, vilket säkerställer en konsekvent och effektiv användarupplevelse oavsett var du loggar in. Så länge enheten kan komma åt en webbläsare och har en internetanslutning, kan användare utnyttja MediaBank-tjänsten.

Affärsverksamheter är inte längre bara begränsade till kontoret; de är dynamiska, smidiga och mobila, och då bör ditt DAM också vara det. Mobil åtkomst till din mediebank kan ha en omvandlande inverkan på hur snabbt ditt team kan dela och komma åt tillgångar och samtidigt påverka närvaron online.

Ladda ner tillgångar 

Att ladda ner tillgångar på resande fot är en annan betydande fördel med MediaBanks mobila funktion. Användare kan enkelt komma åt och ladda ner nödvändiga filer från sitt mobila tillgångsbibliotek, vilket säkerställer att de har nödvändiga dokument, bilder eller videor för presentationer, möten eller interaktioner med kunder på plats. Denna förmåga förbättrar inte bara produktiviteten utan ger också en nivå av smidighet och responsivitet som är nödvändig i dagens snabba affärsmiljö.

Ladda upp tillgångar 

En av de viktigaste funktionerna i MediaBanks mobil är möjligheten att ladda upp digitala tillgångar från var som helst, när som helst. Oavsett om det handlar om att fånga live-eventbilder, spela in kundvittnesmål på plats, eller skapa digitalt innehåll i farten, kan användare enkelt ladda upp dessa tillgångar till sitt DAM-system direkt från sina mobila enheter. Denna funktion är avgörande för team som kräver uppdateringar i realtid och delning av innehåll, vilket säkerställer att de kan fånga, dela och lagra värdefulla tillgångar när de händer.

Några användningsfall att dela

Event, konferenser, produktlanseringar, möten och liknande är sådana ögonblick där det blir avgörande att fånga och dela minnen direkt.

Eventtäckning: Journalister och reportrar som täcker live-event kan omedelbart ladda upp bilder och videor till ett DAM-system med sina smartphones. Detta möjliggör delning av innehåll i realtid med deras redaktionsteam för snabb publicering, vilket är avgörande i dagens 24/7-nyhetscykel.

Fastighetsmarknadsföring: Fastighetsmäklare kan komma åt högkvalitativa bilder och videor av fastigheter från sina mobila enheter under platsbesök med klienter. Denna omedelbara åtkomst till digitala tillgångar förbättrar kundengagemang och hjälper till att fatta snabbare, informerade beslut.

Företagets sociala team kan snabbt fånga högkvalitativa bilder och ladda upp dem till en utvald mapp i DAM-systemet. Dessa bilder kan sedan synkroniseras med en mediaportal som är ett varumärkesanpassat och skräddarsytt digitalt galleri, tillgängligt för deltagare och kollegor, och även för dem som inte kunde närvara.

Möjligheten att dela dessa ögonblick i realtid visar kraften i att ladda upp tillgångar på resande fot, vilket förbättrar den totala upplevelsen av evenemanget och effektiviserar marknadsföringsinsatserna.

Ta sportevenemang som ett exempel där det sociala teamet kan ta bilder av viktiga spelögonblick, resultat och andra stunder och omedelbart ladda upp dem till DAM-systemet för publicering.

I försäljning kan säljrepresentanten snabbt komma åt och presentera relevanta produktbilder och marknadsföringsmaterial direkt från smartphonen. Detta möjliggör övertygande säljpresentationer och visar effektivitet och förberedelse. Möjligheten att omedelbart dela dessa tillgångar med kunder förbättrar kundupplevelsen och kan påskynda försäljningsprocessen.

I den snabba digitala världen har integrationen av Digital Asset Management (DAM)-tjänster med smartphones och mobila enheter medfört betydande flexibilitet och effektivitet. Eftersom mobilt är nyckelordet i den moderna världen, bör en digital tillgångshanteringstjänst definitivt stödja mobil åtkomst till filer och innehåll.

 

Författare Rolf Koppatz

Rolf är grundare och VD för Communication Pro, DAM-konsult, marknadsförings- och IT-professionell med 35 års erfarenhet.

Säg hej på LinkedIn..

www.communicationpro.com