Delning av digitalt innehåll blir lättare och mera effektivt via mediebanken

den 15 januari 2024

Följande blogg visar upp de vitt skilda scenarier under en arbetsdag i företag där delningsfunktioner används med ett Digital Asset Management-system (DAM/MediaBank) där diverse olika digitala innehåll delas med intressenter. Som en dag i en organisation kommer att visa är DAM:s delningsmöjligheter en integrerad del av företagens verksamhet.

Artikeln visar, hur DAM:s delningsförmåga integreras i organisationens arbetsföde och verksamhet. Från brådskande individuella behov till samarbetsvilliga teaminsatser, och från intern kommunikation till externa partnerskap, underlättar DAM sömlös, effektiv och säker delning av innehåll, och bemöter de varierande och dynamiska behoven i en modern och livlig företagsmiljö.

Morgonmöte: Den brådskande presentationen

På morgonen får Emilia, marknadsföringschefen, en brådskande förfrågan. VD:n behöver den senaste marknadsföringspresentationen för ett viktigt möte inom en timme. Emilia går snabbt in i DAM mediebanken, hittar presentationen och delar en direktlänk via e-post med VD:n. Presentationen, en stor fil med komplicerade designer och data, var för stor för att skicka som bilaga. Den delbara länken är en räddare i nöden, och säkerställde att VD:n fick den på sekunder, redo för det stora mötet.

Team brainstorming

Senare, på ett kreativt teammöte, föreslår Alex en innovativ reklamkampanj. För att visualisera sin idé delar han en samling bilder och videor lagrade i DAM genom en delad teamlänk. Denna länk är tillgänglig för alla teammedlemmar, som kan visa och kommentera innehållet. Samarbetet är sömlöst, med teammedlemmar som lägger till sin feedback direkt på de delade filerna, vilket främjar en dynamisk och interaktiv brainstormingsession.

Klientförslaget

På eftermiddagen förbereder Sara, försäljare, ett skräddarsytt förslag för en potentiell klient. Detta förslag inkluderar en anpassad logotyp, en företagsbroschyr och ett personligt videomeddelande. Hon sammanställer dessa i DAM och delar dem som en snyggt paketerad samling via en säker länk, som löper ut efter 48 timmar för att säkerställa konfidentialitet. Kunden blev imponerad av den professionella presentationen och enkelheten att komma åt flera filtyper med ett klick.

Global team uppdatering

Jon, kommunikationsdirektören, behöver skicka en uppdatering till hela företaget. Uppdateringen inkluderar ett PDF-nyhetsbrev, ett kort videomeddelande från VD:n och en infografik över kvartalets prestationer. Med tanke på de olika geografiska lägen hos det globala teamet använder Jon DAM:en för en tidsinställd frisläppning av innehållet, och säkerställer att det når alla, oavsett deras plats.

Delning med externa partners

Lisa, grafisk designer, får en plötslig inspiration för ett projekt med en extern reklambyrå. Hon laddar upp sina nya designer i DAM och delar dem med byrån via en gästtillgångslänk. Denna länk tillåter externa partners att se och ladda ner designerna utan behov av full tillgång till DAM, vilket upprätthåller säkerheten samtidigt som det främjar samarbete.

Från brådskande individuella behov till samarbetande teaminsatser, och från intern kommunikation till externa partnerskap, möjliggör DAM mediebanken sömlös, effektiv och säker innehållsdelning, och tillgodoser de varierande och dynamiska behoven i en livlig företagsmiljö.

Läs mera om MediaBank här.


Författare Rolf Koppatz

Rolf är grundare och VD för Communication Pro, DAM-konsult, marknadsförings- och IT-professionell med 35 års erfarenhet.

Säg hej på LinkedIn..

www.communicationpro.com