Museoiden kevätseminaarissa 14.2.2018 Kansallismuseossa esillä uudet Cumulus verkkonäyttelyratkaisut

20. helmikuuta 2018

TAKO on ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto. TAKO:n kevätseminaarissa Suomen Kansallismuseon tiloissa Helsingissä 14.2.2018 tarjottiin osallistujille mahdollisuus tutustua digitaalisiin kokoelmajärjestelmiin sekä niiden järjestelmätoimittajiin.

Museoilla on tänä päivänä tarve kehittää toimintaansa laajemmin kävijöitä palvelevaksi. Museoaineistojen digitoinnin yhteydessä ovat kokoelmahallintajärjestelmien tarpeet muuttumassa ja verkkonäyttelyt alkavat tulla osaksi museoiden kokoelmien esilletuomista.

Kevätseminaarissa esillä olivat Communication Pro:n toimittamat julkiset Cumulus pohjaiset verkkonäyttelyt, jossa kävijät pystyivät verkkosivuilla selailemaan kokoelmia, tutkimaan yksityiskohtia ja joukkoistamisella mahdollistettiin kommunikointi museon suuntaan, eli museo pystyi vastaanottamaan informaatiota selailijalta. Verkkonäyttelyyn voi tutustua myös älypuhelimella responsiivisen rakenteensa ansiosta.  Kuvien tarkat zoomaustyökalut tuovat merkittävän lisäarvon myös tutkijoille, jotka voivat verrata kuvia eri zoomauksilla pelkällä selaimella.  

TAKO koordinoi museoiden välistä tallennustyönjakoa ja nykydokumentointia. TAKO:n toiminnassa on mukana kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja yhdistelmämuseoita. Aiheena museoiden toiminnassa ovat myös viestintä, liikenne ja matkailun nykydokumentointia.

Lisätietoa Cumulus kokoelmahallintaratkaisuista saat tästä.

Ota tilausjärjestelmä Cumulus MediaBankissa käyttöön!

12. helmikuuta 2018

Moni Cumulus Mediabankin käyttäjä ei ole ehkä miettinyt sitä, että yksi sovelluksen toimivimpiin ominaisuuksiin kuuluu web-tilauskanava. 

Tilauskanavan kautta työntekijät, jälleenmyyjät ja muut valtuutetut yhteistyökumppanit voivat tilata kutakuinkin kaiken asiakas-aiheisen materiaalin pienistä pr-tavaroista messutelineisiin ja somistustarpeistoista vaatetukseen. 

Onko teillä markkinoinnissa liikaa digitaalisia työkaluja?

13. marraskuuta 2017

Digitaaliset työpöydät ovat hyviä, eivätkö olekin? Yhteistyökumppanit ja kolleegat voivat tehdä yhteistyötä eri puolilta maailmaa jakamalla tiedostoja. Runsaat yhteistyötyökalut ja chat-työkalut, eivät kuitenkaan aina auta ja aiheuttavat useimmiten ylirasittuneita työntekijöitä. Yrityksillä on käytössään jopa 10 erillistä työkalua eri markkinointiaktiviteettien osaalueilla. Miten siis hallita digitaalisten työkalujen runsautta ylikuormittamatta työntekijää?

...

Tökkiikö markkinointi, koska tarvittavat aineistot eivät ole hallinnassa? Kolme askelta sähköisen aineiston hallintaan

30. lokakuuta 2017

Nettisivuille ja verkkokauppaan pitäisi päivittää tuoreita tuotekuvia, sähköiseen uutiskirjeeseen pitäisi löytää se tuorein video, jälleenmyyjä kaipaa tuoreita referenssikuvia ja logoja ja myyjien power pointteihinkin pitäisi päivittää uusia kuvia. Mutta missä ja kenellä ne ovat? Osa on mainostoimistolla, osa markkinointipäälliköllä, osa tuotepäälliköllä, osa yhteisellä serverillä, loput pitää kaivaa sähköpostien liitteistä ja osa on jo kadonnut nimeämättöminä lukuisiin eri tiedostokansioihin....

1 – 5 / 18