Hakusessa PIM, DAM tai CMS sovellus, vaiko DAM Content Hub?

tiistai 8. maaliskuuta 2022

Onko yrityksessäsi tarpeita kuten: Tarvitset verkkokaupan, tuotetietoja, tiedostoja työntekijöille, kuvia työntekijöille ja paljon muuta dataa hallittavaksi. Olisit tarvinnut kaikkia tietojasi pilvestä jo eilen, jotta ne olisi kaikkien saatavilla kaikkialla, mutta ei yhtäläisesti kaikille. Hakusessa onsiis PIM, DAM, CMS ja verkkokaupan hallintatyökaluja.

Myyntiorganisaatioiden pitäisi kiireisten ohjelmistoprojektien sijaan keskittyä markkinointiin ja tuotteiden mainostamiseen. Kiireinen arki ja kiihtyvä digitalisaatioprosessi pakottaa monet tekemään nopeita hankintapäätöksiä. Erilaisia sovelluksia otetaan käyttöön ja täytetään datalla ajattelematta rauhassa kokonaistarpeiden priorisointeja. 20-40 % nykypäivän järjestelmistä uusitaan lyhyen ajan sisällä, ja tämäkin riippumatta niiden korkeista hankinnan kustannuksista, joten yritys menettää aikaa ja rahaa, joita yleensä ei ole riittävästi.

DAM Content Platform voi ratkaista kiireelliset ongelmatkohdat jo heti alusta ja voit yksinkertaisesti laajentaa sovellusta myöhemmin. DAM sisällönhallinta ja API First -suunnittelun joustavuus tarjoaa vankan perustan ja mahdollistaa nopean käyttöönoton ja toteutuksen. Lisäksi ratkaisua on mahdollisuus laajentaa sekä kasvattaa infrastruktuuriasi pitkällä aikavälillä.

PIM (tuotetiedonhallinta) sovellus tuotteille

Nykypäivänä on keskeistä pystyä hallitsemaan tuotteita ja tuotetietoja digitaalisesti. Tuotteet tulee olla esillä eri paikoissa: myymälässä, lentolehtisissä ja esitteissä, nettisivuilla ja erilaisissa sosiaalisen median kampanjoissa.

Tuotetietoja voi toki hallinnoida myös manuaalisesti jollain tavalla ja tehdä sen vaikkapa Excelin tuoteluettelolla tai Filemakerilla. Excelin tiedot on sitten yksinkertaisesti kopioitava kaikkiin käyttämiisi järjestelmiin. Se vie aikaa, mutta se on mahdollista. Jos tuotetiedot on päivitettävä, esimerkiksi toteutettava hinnanalennus,  kaikki tiedot kopioidaan uudelleen kaikkiin järjestelmiin ja vaiva kasvaa eksponentiaalisesti.

DAM Content Platformissa keräät tarvittavat vähimmäistiedot tuotteista yhteen paikkaan. Hallitset vain tuotetietoja täällä, ja kauppa, verkkosivusto ja grafiikkaohjelmat hyödyntävät tuotetietosi tästä keskitetystä osoitteesta.

Näin säästät aikaa, rahaa ja hermojasi, ja löydät tuotteesi helposti.

DAM (aineistonhallinta) sovellus viestintämateriaalille

Työntekijöille on tarjottava pääsy kaikkeen viestintämateriaaliin joka on tallennettu tiedostopalvelimelle. Palvelimet ovat edelleen yllättävän suosittuja tallennuksille ja joskus myös kelvollinen ratkaisu viestintämateriaalin säilyttämiseen. Mutta kun suuri osa työntekijöistä työskentelee kotoa käsin, tiedostopalvelimen käyttö tulee yhtäkkiä ongelmaksi jo tietoturvan kannalta.

Tutustu DAM Content Hubin mahdollisuuksiin tästä

Pääsy sovellukseen on tärkeä koska kaikki käyttävät visuaalisuutta, videoita ja tekstiä verkkosivustolla tai sosiaalisessa mediassa ja sisältö on jaettava tai ladattava kaikkialle. Ennen kuin kuvia voi käyttää ne on pienennettävä grafiikkaohjelmilla. Visuaalisten tiedostojen kokoa on säädettävä ja mahdollisesti muutettava väriavaruus printistä (CMYK) verkkoon (RGB) värien oikean esityksen saamiseksi. Kotoa käsin ei välttämättä olekaan sopivia ohjelmia käytettävissä kyseistä operaatiota varten.

DAM Content Platformissa voi hallita kaikki tiedot, lisätä avainsanoja ja määrittää eri käyttöoikeuksia käyttäjärooleille. Kuvien automaattinen muuntaminen eri kokoisiksi ja sopivaan väriavaruuteen on erityisen hyödyllistä, sillä voit ladata aineistot heti oikealla resoluutiolla ja formaatissa. Voit siten liittää eri formaatteja uutiskirjeeseen suoran linkin kautta tai jakaa niitä sosiaalisessa mediassa. Säästät arvokasta aikaa sekä käsittelyssä että muuntamisessa.

Lataa alkuperäinen tiedosto ja jaa eri muotoja minuuteissa.

Tiedon tallennus verkkosivustolle

Yrityksillä on tarve voida välittää tietoja, kuten yleiset brändiohjeistukset, hyväksytyt määräykset ja toimintamallit yhteistyökumppaneilla. Laskeutumissivuja luodaan moniin osoitteisiin, usein kiireellä, kun taas kuvia ladataan ja käytetään jatkuvasti kaikkialla. CMS-sovellukset toimivat edellenkin aivan liian usein palvelimen tietojen tallennuksen kaoottisena sisarena tai kopiona!

DAM Content Platformissa voit luoda linkin verkkosivustollesi sisältökokoelman upottamista varten. Tämä linkki pysyy aina yhteydessä alkuperäiseen lähteeseen, eli tiedostoihin ja kaikki alkuperäiseen tehdyt muutokset siirretään verkkosivuston upotuksiin. Säästyt kaksoiskappaleiden (duplikaattien) puhdistamisesta sekä tietojätteen tyhjentämisen työläästä tehtävästä.

Upota esim. kuva DAM:ista tekijänoikeustiedoilla verkkosivuille.

Joustava ja rajaton linkitetty/yhdistetty DAM

Kun olet hankkimassa näitä eri järjestelmiä, tarvitset aikaa arvioidaksesi ja määrittääksesi kaikki järjestelmät ja miten niiden tulisi toimia yhdessä. Alussa ei useinkaan tiedetä tarkalleen mitä tarvitaan ja lisäksi on mahdotonta, etenkin tänäpäivänä, ennustaa tulevia markkinoiden muutoksia.

Saattaa ilmaantua tilanne, joka saa sinut yhtäkkiä myymään verkkoseminaareja suunnitteltujen tapahtumien tai tuotteiden tarjoamisen sijaan. Tärkeintä on, että olet aina valmis muutokseen ja uuteen suuntaan.

Copyright: Theresa Regli

DAM Content Platform avulla voit hallita kaikkia tietoja keskitetysti yhdestä paikasta ja silti sinulla on mahdollisuus yhdistää muita järjestelmiä milloin tahansa tulevaisuudessa. Jos valitset PIM:n, PIM päivittää DAM:in tiedot ja PIMistä tulee uusi tuotetietojen päälähde (MasterData). Jos valitset työnkulkujärjestelmän, DAM:in tiedot yhdistetään ja toimitetaan työnkulkumäärittelyjesi mukaisesti. DAM voi lähettää kuvia verkkosivustollesi, tallentaa myymälän tuotetietoja ja jakaa tietojasi sosiaalisessa mediassa.

DAM toimii sisällön keskitettynä Hubina ja yhdistää erilaisia järjestelmiä nyt tai milloin tahansa myöhemmin.

Headless DAM

DAM Content Platform on kehitetty kytkettäväksi muihin järjestelmiin ns "Headless" periaattella. Tämä tarkoittaa, että avoin rajapinta Restful API ja integraatio ei ole lisävaruste, vaan olennainen ja perustavanlaatuinen osa DAM järjestelmää. Tämän seurauksena voit laajentaa järjestelmäympäristöäsi nyt tai tarvittaessa myöhemmin ja lisätä tai korvata järjestelmiä ilman, että sinun tarvitsee aloittaa alusta.

Copyright: Theresa Regli

Liitettävyys sisältää optiot mm. seuraavien alueiden yhdistämiseen, kuten:

Pilviasemat - Pilvitallennustila, kuten Google Drive, Microsoft OneDrive ja Dropbox, voidaan yhdistää siten että käyttäjät voivat kopioida tai synkronoida sisältöä.

Product Information Management (PIM) -järjestelmät - Tuotteiden tiedot (Masterdata) voidaan ylläpitää, linkittää kuviin ja videoihin ja reitittää julkaistavaksi verkkokauppoihin.

Enterprise Resource Planning (ERP) -järjestelmät – Yritystietoja, kuten toimistoosoitteita, avainhenkilöitä tai taksonomioita, voidaan käyttää kontekstin tarjoamiseen tai ne voidaan reitittää muihin järjestelmiin.

Verkkosivuston sisällönhallintajärjestelmät (W / CMS) - Sisältö voidaan tarjota verkkosivustojen editorien saataville ja tarvittaessa mukauttaa heille.

Markkinoinnin automaatio (MRM) - grafiikka, viestit tai kampanjamäärityksiä voidaan tarjota automaattisia kampanjoita ja postitusta varten.

Tutustu DAM Content Hubin mahdollisuuksiin tästä

Uudet Sharedienin DAM Content Hubin tuomat mahdollisuudet aineistonhallinnassa tehostavat liiketoimintaa ja vähentävät virhemahdollisuuksia.

Tehokasta kun mikä. Kiinnostuitko?

Varaa aika tästä veloituksettomaan Sharedienin esittelyyn Teamsin välityksellä

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com