Uusi selainkäyttöliittymä helpottaa aineistopankin tehokäyttäjien elämää

tiistai 10. elokuuta 2021

Esittelemme uusinta Web Platform selainkäyttöliittymää, joka tuo merkittäviä muutoksia siihen, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa aineistopankin ja sen sisällön kanssa. Valintatyökalujen sekä raahaa & pudota toimintojen myötä tämä on erittäin tehokas työkalu sisällön ylläpitoon ja isojen tiedostomäärien käsittelyyn.

Koska Web Platform toimii selaimessa, tämä tarkoittaa sitä, että aineistopankin edistykselliset toiminnot ovat nyt käyttäjien käytössä paikasta ja laitteesta riippumatta. Näin tehokäyttäjä ei ole sidottu tiettyyn työpisteeseen vaan voi suorittaa työnsä niin kotona kuin tien päällä tilanteen mukaan. Mitään erillistä sovellusta ei vaadita vaan selain ja käyttäjätunnus ovat kaikki mitä tarvitset.

Yhdellä käyttöliittymällä julkaisu ja ylläpito

Olemme yhdessä asiakkaidemme kanssa tulleet lopputulokseen, jonka mukaan on äärimmäisen tärkeää heti hahmottaa miltä juuri lisätyt tiedostot ja tekemät muutokset näyttävät loppukäyttäjille. Kun ylläpito tapahtuu täysin eri työkalulla kuin selailu, se vaikeuttaa selvästi ylläpitäjien työtä. Tästä syystä tarjoamme yhtä käyttöliittymää, joka palvelee aineistopankin jokaista käyttäjää. Web Platform mukautuu kevyestä julkaisugalleriasta aina tehokäyttäjän ylläpitotyökaluun käyttäjän roolin mukaan ja tarjoaa aina saman tutun näkymän aineistopankkiin. Käyttöliittymä on myös responsiivinen ja toimii kaikissa laitteissa, koosta riippumatta.

Työskentely kategorioiden kanssa

Kategoria on aineistopankin sisäinen tägi tai luokitus, joka jäsentää sisällön, helpottaa aineistopankin sisällön hahmottamista ja löytämistä käyttäjille. Kategoriat muodostavat yhdessä hierarkkisen rakenteen, eli kategoriapuun. Web Platformin kategoriapuu on optimoitu sisällön selailuun ja erityisesti mobiilikäyttöön. Siinä tarkastellaan yhtä tasoa kerralla ja sekä kategoriapuun näkymä että hakutulos päivittyvät valitun kategorian mukaan. Sisällön ylläpitäjille ja tehokäyttäjille tämä ei kuitenkaan riitä, vaan tarve on laajemmalle kategoriapuulle.

Laaja kategoriapuu ja usean kategorian haku.

Laajassa kategoriapuussa tarkastellaan kategoriarakennetta kokonaisuudessaan ja jokainen taso on erikseen laajennettava ilman että se rajaa näkymää tai hakutulosta millään tavalla. Tämä laajempi näkymä mahdollistaa sen, että tiedostoja voi vetää hakutuloksesta suoraan tiettyyn kategoriaan ja näin linkittää tiedostot haluttuihin kategorioihin tehokkaasti. Lisäksi kategorioita voi siirtää suoraan puussa raahaamalla. Laaja kategoriapuu mahdollistaa myös sen, että haun voi suorittaa useasta kategoriasta yhtä aikaa.

Kategoriapuu mukana metatietojen syöttölomakkeessa

Laaja kategoriapuu on myös upotettu metatietojen syöttölomakkeeseen. Näin oikeat kategoriat voi siis helposti valita suoraan puusta samalla kun syöttää muut tiedot. Kategoriat voi myös valita tekstihaun avulla, jos tuntee olemassa olevat kategoriat. Molemmat kategorisointitavat toimivat luontevasti rinnakkain ja mahdollistaa sen, että jokainen käyttäjä voi työskennellä sillä tavalla, joka sopii hänelle parhaiten.

Kategoriapuu metatietojen syöttölomakkeessa.

 

Tiedostojen lisäys aineistopankkiin raahaamalla

Uudessa Web Platformissa tiedostoja lisätään aineistopankkiin raahaamalla ne suoraan käyttöjärjestelmän tiedostonhallinnasta. Tiedostoja voi valita useita tai kokonaisen kansion ja tiputtaa selainkäyttöliittymään, joka välittömästi aloittaa näiden käsittelyn. Kun tiedostot tiputetaan kategorian päälle, kategorialiitos tallentuu samalla ilman erillistä toimenpidettä. Käyttöliittymä ajaa tarkistuksen tiedostonimen ja koon perusteella ja ilmoittaa käyttäjälle, jos nämä löytyvät jo ennestään ainestopankissa ennen tallennusta. Näin estetään duplikaattien syntymistä ja varmistetaan että tiedostot käsitellään heti oikealla tavalla.

Tiedostojen tuonti duplikaattitarkistuksella.

 

Tiedostojen valinta ja massakäsittely aineistopankin sisällä

Web Platformissa on valintaruudut, joiden avulla pystyy valitsemaan ja käsittelemään useita tiedostoja kerralla. Voi myös maalata alueen hakutuloksessa ja näin valita ison määrän tiedostoja yhdellä klikillä. Valitut tiedostot voidaan sitten kerralla muokata, ladata, tulostaa, jakaa tai poistaa tarpeen mukaan. Käyttöliittymä voi nyt myös tarjota tiedostorelaatioiden hallinnan, työnkulkujen ajon sekä viennin Excel-taulukkomuotoon. Näin työskentely isojen tiedostomäärien kanssa on entistä tehokkaampaa ja joustavampaa.

Sadan tiedoston valinta ja käsittely.

 

Varaa aika esittelyyn tai pyydä lisätietoja

Kaikkia uuden käyttöliittymän ominaisuuksia ei mitenkään voi käydä läpi lyhyessä artikkelissa. Mikäli kiinnostuit aiheesta ja haluat tietää lisää, ole yhteydessä ja varaa aika esittelyyn. Esittelemme mielellämme uutta käyttöliittymää tarkemmin ja näytämme, miten se toimii käytännössä. Kerromme myös, miten saatte sen käyttöönne. Ole rohkeasti yhteydessä!