Gallerioiden asiakkaat siirtymässä verkkoon. Miten tavoittaa liikkuvat ostajat?

perjantai 11. tammikuuta 2019

Oletko tyytyväinen galleriaasi vierailevien henkilöiden määrään? Vai etsitkö lisää kävijöitä? Tässä tapauksessa et ole yksin. Yhä useammat ihmiset eivät enää näe taidetta pelkästään gallerioissa tai museoissa, vaan verkossa, kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavilla.

Yli neljäsosa aikuisista löytää jenkkitutkimuksen mukaan (Invaluable: American Attitudes Toward Art Survey) taiteen verkossa. Etenkin ensi ostajat ja keräilijät etsivät taidetta verkossa, tutustuvat tuleviin taiteilijoihin ja heidän teoksiin verkossa. Vain neljäsosa käy gallerioissa katsomassa taidetta. Ja se mitä jenkeissä ensin niin sama ilmiö rantautuu Suomeen usein viiveellä. Globalisaatio ja digitalisaatio edistävät verkossa toimimista. Mitä voit tehdä tavoittaaksesi verkossa toimivia ihmisiä?

Verkkonäkyvyys

Kehitä uusia strategioita

Vain ne, jotka näkyvät, voivat menestyä. Digitalisaatio ei pysähdy gallerioihin. Tarvitaan uusia strategioita yleisön saavuttamiseksi ja laajentamiseksi. Rakenna ensin kuvataiteen verkkosivustosi kuvakeskeiseksi, jolloin sivustosi toimii kuvagalleriana webissä joka keskittyy vain siihen, mikä yleisöäsi kiinnostaa, eli kuviin taideteoksistasi.

Miksi se on tärkeä?

Verkkosivustosi kävijät haluavat saada tarkan kuvan teoksista vierailematta galleriassa tai studiossa. Useilla verkkosivustoilla on kuitenkin liian pieniä tai epäselviä kuvia; usein sivustot eivät näytä riittävästi eri visuaalista aineistoa, kuten vuorottelevia katselukulmia yksittäisistä taideteoksista ja veistoksista, mikä vaikeuttaa kommunikointia ja taiteen tunnistamista ja voi aiheuttaa vierailijoiden välittömän poistumisen verkkosivuiltasi. Ei mikään hyvä tilanne.

Mitä etuja visuaalinen ja kuvallinen sivusto tarjoaa?

Voit tarjota keräilijöille ja taiteen ystäville tarkan vaikutelman työstäsi herättämällä kiinnostuksen yksittäisistä kappaleista, esittelemällä teokset erilaisilla näyttelynäkymillä ja erilaisilla mediatiedostoilla sekä suosittelemalla heitä vierailemaan galleriassa. Korkearesoluutioiset kuvat ja mahdollisuus zoomauksen avulla tutkia taideteosten yksityiskohtia antaa katsojalle paremman kuvan ja käsityksen taideteoksistasi.

Toimitko näin kun jaat tietoa potentiaalisille asiakkaille?

Haluat lähettää nopeasti useita teoksia ja niiden tietoja monelle asiakkaalle. Voit tehdä tämän joko luomalla PDF-tiedoston, joka on yleensä valitettavan suuri kuvien lukumäärän ja vaadittavan kuvien korkeiden laatukriteerien takia. Voit myös liittää suurikokoisen kuvan ja siihen kuuluvaa kuvaustietoa erikseen sähköposteihisi. Teet tämän jokaiselle asiakaskontaktille erikseen, ja se vie paljon aikaa. Asiakas ei myöskään välttämättä koe mielekkääksi tapaa saada informaatiota näin. Kuulostaako toimintatapa tutulta?

Tutustu CollectionPro palveluun - Gallerian kokoelmahallintaa

Kokoelmien hallintaa, jakelua ja verkkojulkaisemista

Etsitkö helpompaa tapaa lähettää tarjouksia ja esikatseluja tarjottavista teoksista keräilijöille? Kokoelmanhallintasovellus auttaa teosten hallinnassa

Gallerian kokoelmanhallintasovelluksella voit viedä näyttely-, teos- ja esittelytiedot suoraan ”nettiin”, mukaan lukien kuvat ja pdf ym. tiedostot, ilman webbiadministraattorin osallistumista. Kokoelmahallintasovellukset ovat helppokäyttöisiä ja antavat sinun työskennellä paljon nopeammin.

Yksilölliset näyttelyn kokoelmat galleriamuodossa

Kokoelmalinkki on nopein tapa julkaista mediatiedostoja teoksista dynaamisesti.
1. Luo valikoima teoksia kuvineen ja kuvaustietoineen ja tallenna kokoelmahallintasovelluksen selaimella kokoelmaksi.
2. Esittele asiakkaille tai kiinnostuneille osapuolille yksilöllinen valikoima teoksia selkeässä nettigalleria formaatissa lähettämällä heille linkki kokoelmasta mailitse.
3. Asiakkaasi voivat tarkastella sisältöä mistä tahansa laitteesta ja tutustua taideteoksiin ennen näyttelyn tai taidemessujen alkamista.

Päätät tapauskohtaisesti mitä asiakas saa tehdä

Halutessasi voit myös salasanalla suojata sähköpostin linkit. Näkymät ja latausversiot voivat olla myös suojattuina vesileimalla. Asiakkaat voivat pyytää lisätietoa teoksesta tai jopa ostaa tai varata kyseinen teos.

Jakele myös raskaita tiedostoja vaivattomasti

Jaa yksittäinen kokoelma teoksista yhdelle tai useammalle potentiaaliselle ostajalle ilman että sähköpostisi tukkeutuu tai kotisivusi toimivuus kärsii. Asiakkaat voivat ladata kokoelmasta raskaita originaalitiedostoja, mikäli heille on annettu oikeus lataamiselle. Voit toki tarjota vain muokattuja pienempiä kokoja tiedostoista.

Esittele taidettasi kotisivuillasi nopeasti ja vaivattomast

Luo ja hallinnoi galleriasivusi ilman ulkopuolisia webbisivun ylläpitäjiä tai ulkoisia suunnittelijoita. Lataa kuvat, videot ja julkaisut ja luo koukuttavat nettigalleriat kotisivuillesi minuuteissa. Kaikki gallerian kuvatiedostot ovat tallennettuna sovelluksen hosting palvelimilla eivätkä rasita kotisivuja tai sähköposteja. Nettigallerian sivusto liitetään kotisivuille helposti vain yhdellä URL-linkillä. Mediagallerian voi myös helposti upottaa osaksi kotisivuja tai uutiskirjeeseen.

Esittele ajankohtaiset teokset tyylikkäästi kotisivuillasi

Esittele ajankohtainen osa näyttelystäsi tyylikkäästi omalla galleriasivulla netissä. Voit muokata sisältöjä ja teosten valintoja reaaliajassa, jolloin asiakkaat voivat nähdä, mitkä työt ovat käytettävissä. Jos taideteos on myyty tai sitä ei ole saatavilla, poista kyseinen teos kokoelmastasi reaaliaikaisesti tai ilmoita että se on myyty.

Näkyvyyden lisääminen

Mene missä yleisösi on!

Ensimmäinen askel näkyvyyden lisäämiseksi on laajentaa galleriatilaa online verkossa. Tämä avaa monia mahdollisuuksia. Toimiva galleria-sivusto on keskeinen osa läsnäoloasi verkossa. Suunnittele sivustosi tavalla, joka tarjoaa visuaalista tietoa taiteilijoista ja heidän näyttelyistään. Kun asiakkaat voivat toimia vuorovaikutuksessa sivuillasi, olet ottanut suuren askeleen eteenpäin.

Yhdistä verkkosivustosi ja työskentelytapasi someen

Kenellä on nykyään enää aikaa käydä kaikkia taidetapahtumia läpi henkilökohtaisesti? Älypuhelin tai kannettava tietokone kun on kuitenkin aina lähellä. Taiteilijoita etsitään matkalla junassa tai lentokoneessa katsomalla viimeisimpien suosikkitaiteilijoiden teosten näyttökuvia. Tämä on tyypillinen tilanne vuonna 2019 ja edellyttää toimivaa verkkosivustoa ja läsnäoloa somen eri kanavissa.

Yhdistämällä gallerian verkkosivusto sosiaalisen median kanaviin galleriasi saa lisää julkisuutta. Lisäksi voit muodostaa yhteyden keräilijöihin, kuraattoreihin ja muihin merkittäviin taideteollisuuden toimijoihin ja ilmoittaa heille tapahtumista, taidemessuista tai näyttelyistä. Samanaikaisesti kasvatat gallerian saavutettavuutta verkossa ja markkinoit tietysti myös galleriaan tutustumista ihan fyysisesti.

Sosiaalisessa mediassa voit jakaa tietoa

- Kuvat, videot, artikkelit, tapahtumat, linkit omilta sivustoltasi

- Luoda omia tapahtumia ja valita kutsuvieraat

- Liittää artikkeli taiteilijoiden tai keräilijöiden sivuille mainitsemalla ne

- Luoda mainoksia tietylle yleisölle

- Ja paljon enemmän

Riippumatta siitä, millä some-alustalla toimit, sama sääntö koskee kaikkia: ole aktiivinen! Tykkää ja kommentoi kiinnostavia artikkeleita tai viestejä, joihin olet tägättynä. Postaa omia artikkeleita säännöllisesti ja kokeile erilaisia vaihtoehtoisia viestejä (kuvat, videot, vain teksti jne.)

Some-kuvakoot 2019 muistilista

Kätevä seinälle tulostettava A4-muistilista auttaa pitämään sosiaaliseen mediaan tarvittavat kuvakoot lähellä aina kun niitä tarvitsee.Lataa: some-kuvakoot muistilista

Pidä yleisösi aina mielessäsi ja tarjoaa heille hyvää informatiivista sisältöä. Kokoelmanhallintasovelluksella pääset helposti hallitsemaan sisällön jakelua. Opit asiakkaasi reaktiosta, mitä yleisösi haluaa ja mikä strategia toimii parhaiten.

Collection Pro

Collection Pro on netissä toimiva selainpohjainen kokoelmanhallinta sovellus, jolla voit itse viedä näyttely-, teos- ja esittelytiedot suoraan ”nettiin”, mukaan lukien kuvat ja pdf ym. tiedostot, ilman webbiadministraattorin osallistumista. Palvelumme tarjoaa helppokäyttöisen, nopean ja varmatoimisen hallintatyökalun gallerioiden ja taiteilijoiden nettisivustojen ja tiedostojakopalvelujen toteuttamiseksi. Collection Pro galleriat ja kokoelmat voidaan liittää mihin tahansa verkkosivulle linkkinä.

Lue lisää Collection Pro:n ominaisuuksista: