Ota videot hallintaan Video Managerilla

maanantai 11. syyskuuta 2017

Videoiden käyttö yrityksissä lisääntyy jatkuvasti, mutta kuitenkaan niitä ei aina arkistoida järkevästi. Videoiden ainoat versiot saattavat olla vain käyttäjien koneilla tai ainoastaan julkaisujärjestelmissä, kuten YouTube ja Vimeo. Ratkaisu arkistointiin on aineistonhallintasovellukset, kuten MediaBank tai Cumulus, joita usein myös kutsutaan kuvapankeiksi ja mediapankeiksi. Näiden avulla videot saadaan järjestettyä strukturoidusti ja jakelua voidaan kontrolloida erilaisilla käyttöoikeus-tasoilla.

Lisätietoa palvelusta saat täältä

Kun arkistointi on saatu ratkaistua, voidaan videoiden käyttökohteita laajentaa aineistopankissa Video Manager -lisäosalla. Video Managerilla hallitset esimeriksi sekä videon jakelun upotuskoodilla että viennin YouTube-tilille metatietoineen.

Videoita voidaan katsoa aineistopankin selainkäyttöliittymällä sekä ladata alkuperäisessä muodossa että eri tarkkuuksissa MP4-muodossa, jotka tuotetaan taustalla automaattisesti.

Esikatselu on toteutettu nykyaikaisella HTML5-soittimella, joka on tuettu kaikilla moderneilla laitteilla (tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet).

Videot extra- ja intranettiin upottamalla

Aina ei haluta jakaa videoita julkisten palveluiden kautta, jolloin ne ovat helposti kaikkien katsottavissa. Tällöin voidaan käyttää Video Managerin automaattisesti luomaa upotuskoodia, jolla videot saadaan helposti liitettyä esimerkiksi extra- ja intranet –sivuille, asiakkaiden ja työntekijöiden käytettäväksi, ilman että videota julkaistaan toisessa videopalvelussa.

Video Managerilla saat videot kätevästi ja hallitusti YouTubeen

Videot YouTube-tilille automaattisesti

Kun halutaan laajempaa levikkiä ja saavuttaa katselijoita ympäri maailmaa, kannattaa videot julkaista suoraan YouTubessa. Tällöin esikatselu ei rasita aineistopankkia ja videot toistuvat aina sutjakkaasti riippumatta siitä missä päin maailmaa käyttäjä sijaitsee. Video Manager vie käyttäjän valitsemat videot automaattisesti yrityksen YouTube-tilille ja liittää siihen aineistopankissa syötetyt metatiedot.

Kappaleilla enemmän irti pitkistä videoista

Sisällysluettelo ja yksityiskohtien korostaminen auttaa videon katsomista, varsinkin pitkissä videoissa tästä voi olla käyttäjille suuri apu. Kappaleisiin merkitään alku- ja loppuaika sekä otsikko ja lyhyt kuvaus, jolloin käyttäjä ohjataan katsomaan merkittyä osaa videosta. Kappaleita voidaan myös jakaa upotus-koodilla, jolloin aina ei ole pakko liittää kokonaista videota esim. intra-sivuille, vaan saadaan poimittua esille tärkein asia.

Tekstitys-lisäosalla palvelet laajempaa kohderyhmää

Monikielisillä tekstityksillä laajennat videon käyttöä laajemmalle kohderyhmälle, kuten kuuroille ja kuulorajoitteisille tai katsojille, jotka eivät ymmärrä videolla puhuttua kieltä.

Tekstityksen lisääminen onnistuu ilman että videosta joudutaan tekemään kokonaan uusi versio. Voit liittää valmiit teksti suoraan tai lisätä tekstitykset suoraan Video Managerilla mediapankin kautta.

MediaBankissa tiedät missä ja kenen käytössä yrityksen videot ovat

Videoiden arkistointi mediapankissa on suunnattu palvelemaan nimenomaan yrityksen oman videomateriaalin hallintaa. Aineistoa voidaan järjestellä, kommentoida, konvertoida eri formaatteihin ja jakaa upotuskoodilla tai suoraan YouTubella käyttäjille.

Lisätietoa palvelusta saat täältä

Lataa opas: tiedostojen tehokäyttö markkinointiviestinnässä