Kirjoitukset ajalta marraskuu 2018

Sosiaalisen median ajankohtaiset kuvakoot

perjantai 30. marraskuuta 2018

Viimeksi päivitetty: 10.1.2024

Jokaisella sosiaalisen median palvelulla on aivan omat vaatimukset kuvien koon, resoluution ja tiedostoformaatin osalta ja nämä myös muuttuvat tasaisin välein. Tässä on ajantasaisessa listassa Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest ja YouTube palveluiden kaikki tärkeimmät kuvakoot vuonna 2023.

Visuaalinen sisältö on tärkein sosiaalisen median ympäristössä, oli se sitten brändimainontaa, videota, uutispäivityksiä tai jopa meemejä. Sosiaalisen median pikaselailu-maailmassa brändisi visuaalinen ilme on ensimmäinen asia mitä selaajat näkevät ja mahdollisesti myös ainoa asia joka jää heidän mieleen. Tästä syystä kyky välittää brändin ydinsanoma tehokkaasti kuvien ja videoiden kautta on ehdoton valtti.

Ajattelitko käyttää netistä löytämääsi kuvaa? Näin jäät kiinni

torstai 22. marraskuuta 2018

Todennäköisesti ja luultavasti olet jo kuullut tai nähnyt tietämättäsi vesileimattua sisältöä. Digitaalinen vesileimaus kuvissa on usein näkyvä, mutta käytössä on myös huomaamaton ja näkymätön vesileimaus. Tekniikkaa voidaan soveltaa monenlaisiin sisältöihin (still-kuvat, video, audio, lähdekoodi, kartat, 3D-malli, jne.). Käyttötapaukset ovat monia ja sovellus paljastaa kuvan sopimatonta käyttöä sekä ilmoittaa kuka käyttää kuvaasi ja missä.

Kuva: Cheap Snow Gear Ltd
Arvaisitko, että tässä kuvassa on näkymätön vesileima?

Digitaaliset vesileimat suojaavat kuvasi netissä

torstai 22. marraskuuta 2018

Nykyisessä digitaalisessa maailmassa on paljon helpompaa varastaa kuvia ja dokumentteja verkossa. Tässä vesileimat ovat käteviä suojaamaan aineistoja. Ne haittaavat varasehdokkaiden mahdollisuuksia julkaista tai myydä omilla sivuillaan materiaalia ilman lupaa.

Ammattikuvaajille on tärkeää suojata kuviaan ja heidän omissa kuvissa sisältyy lähes aina tieto kuvaajasta ja käyttöoikeuksista. Yli 80% valokuvaajista lisäävät metatietoa suojaamaan kuviaan. Oli kyseessä kuva tai video jonka lataat verkkoon, et koskaan tiedä, jos joku käyttää aineistojasi ilman suostumustasi kun jaat niitä verkossa.

Miksi 85% kuvien tägeistä ja metatiedoista katoavat verkossa?

tiistai 20. marraskuuta 2018

Metadata kertoo kuvien sisällöstä, käyttöoikeuksista sekä antaa teknistä tietoa kuvasta. Kuvaustietoa suositellaan liitettäväksi kuviin ja muihin tiedostoihin, jotta ne löydetään. Mutta usein metatietoa ei kuitenkaan löydy kuvista enää verkossa. Yritykset käyttävät vuosittain valtavan määrän rahaa valokuviin, mutta vain muutamat tietää, mihin kuvat päätyvät. Miksi?

Tätä asiaa on tutkittu viime aikoina, eli siis mitä oikein tapahtuu kuvien “infotiedoille” verkossa sen jälkeen kun valokuvaaja on liittänyt tiedot kuviin ja kuvat ovat julkaistuna netissä sen eri foorumeissa.