Kirjoitukset ajalta heinäkuu 2021

Miten saavutettavat käyttöliittymät palvelevat sisällön käyttäjiä?

tiistai 13. heinäkuuta 2021

EU:n saavutettavuusdirektiivin viimeisetkin siirtymäajat tulevat voimaan vuonna 2021. Direktiivi velvoittaa julkisen alan toimijoita, viranomaisia sekä tiettyjä yksityisen sektorin toimijoita tekemään verkkosivuistaan, mobiilisovelluksistaan ja niiden sisällöistä saavutettavia. Saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, että sovelluksia ja sisältöjä voivat käyttää myös henkilöt, joilla on jokin vamma tai rajoite.

Vaikka saavutettavuus saattaa tuntua suurelta ja vaivalloiselta projektilta, jolla palvellaan vain marginaalista ryhmää käyttäjiä, on hyvä muistaa, että usein saavutettava käyttöliittymä palvelee kaikkia käyttäjiä. Lisäksi on arvioitu, että saavutettavien järjestelmien tarve koskettaa Suomessakin noin miljoonaa käyttäjää. Puhumattakaan siitä, että meitä jokaista saattaa joskus kohdata jokin tilapäinen rajoite, joka vaikuttaa kykyymme käyttää järjestelmiä ja sisältöjä.

Miten saavutettavat käyttöliittymät siis palvelevat niiden sisältöjen käyttäjiä? Kokosimme tähän kirjoitukseen muutamia esimerkkejä.

Digitaalisen aineistonhallinnan hyödyt

torstai 1. heinäkuuta 2021

Tehokas digitaalinen aineistonhallinta (DAM) hyödyttää organisaatiota monella eri tavalla. Kokosimme tähän kirjoitukseen viisi kenties suurinta hyötyä, joita aineistonhallintajärjestelmä voi organisaatiollesi tuottaa.