DAM-mediapankki - kenelle ja miksi?

tiistai 20. joulukuuta 2022

Mediapankin sisällön ylläpitäjät pöydeän ääressä

Visuaalisen aineistonhallinnan kaaos?

Kysyvätkö teidän työntekijät jatkuvasti, mistä löydän uusimman materiaalin, kuvan, videon, dokkarin, logon jne?  Tai mikä vieläkin pahempaa, käytetäänkö teillä vanhentuneita aineistoja, kuvia ja tiedostoja edelleen ja uudestaan? Entä luovatko tiimisi sisältöä uudelleen, koska alkuperäiset ovat kadonneet?

Jopa 50 % yritysten digitaalisesta omaisuudesta on joko vajaakäytössä tai sitä ei käytetä ollenkaan, mikä tekee suurimman osan sisällöntuotannosta TÄYDELLISTÄ AJANHUKKAA.

Tässä on 3 yleisintä syytä yllä mainittuun tilanteeseen organisaatioissa:

⭕️ Käytetään tallennustilaa hajautetusti

Useimpien organisaatioiden arvokkaat visuaaliset tiedostot ovat hajallaan useissa pilvipalveluissa, kirjastoissa, verkkopalvelimissa ja kansioissa. Yli 50 % tiimeistä työskentelevät hajautettujen tallennusratkaisujen ympäristöissä, joten ei ole ihme, että organisaatiot kamppailevat sisällön ja johdonmukaisen brändinhallinnan haasteiden kanssa.

DAM-mediapankilla sijoitat kaiken yhteen paikkaan: keskitetty, järjestetty ja optimoitu maksimaaliseen käyttöön. Vain yksi totuuden lähde yhdistää sovelluksesi, tehostaa yhteistyötä ja virtaviivaistaa kaiken digitaalisen sisältösi toimintaa aina suunnittelusta jakamiseen käyttäjille tai aineiston lopullisen sovelluksen osoitteeseen.

Ylläpidät kaikkia markkinointimateriaalia yhdessä mediapankkiportaalissa: kuvat, ääni- ja videotiedostot ja tuotetiedot.

⭕️ Aineistoa ei luokitella keskitetysti

Työntekijöiden suurimmista ajanhukkaa aiheutuvasta tehtävistä on löytää oikeat kuvat, logot ja mallit asiakirjoihin ja esityksiin? Tiedätkö miksi? Koska visuaaliset aineistot ovat vain tiedostoja ilman lisättyjä metatietoja, ja ovat siten vaikeasti löydettävissä.

Jos olet kyllästynyt etsimään satunnaisesti nimettyjä tiedostoja kansioista - tervehdi metadataa! Tallenna yrityksesi aineistot DAM-alustalle, lisää kuvauksia, luokituksia ja tunnisteita löytääksesi ne yhdellä napsautuksella. Älä tuhlaa aikaa ja rahaa tiedostojen etsimiseen vaan aloita tunnisteiden, kuvauksien, kokoelmien käyttö sisällön tuomiseksi esiin sekunneissa.

⭕️️ Aineistojen jakelussa ei ole sopivaa käytäntöä

Sähköpostien liitteet eivät ole enää tätä päivää eikä jakelu voi toimia tehokkaasti. DAM-alustojen portaalit ovat tehokkaampi tapa jakaa aineistoja turvallisesti. Sama pätee DAM-alustalla Dropbox tyylisen tiedostojakelun hyödyntäminen ja etenkin digitaalisten kokoelmien jakaminen kohdistetusti niille, jotka tarvitsevat materiaalin laajempaan käyttöön.

Kokoa, pakkaa ja jaa sisältöä asiaankuuluvilla tiedoilla helposti rakennettavien kokoelmien avulla. Tämä on täydellinen ratkaisu tuotelanseerauksiin, lehdistöpaketteihin, uutiskirjeisiin, kampanjamateriaaliin, oppaisiin ja muuhun.

Kyseessä on tuottavampi, turvallisempi ja yksinkertaisempi tapa jakaa materiaaleja ja sisältöjä yhdestä paikasta tuntemallasi luotettavalta alustalta ja paljon nopeammin.

Aineistonhallinnan kaaoksesta tehokkaaseen toimintaan

Monet yritykset taistelevat sisältökaaoksen kanssa ymmärtämättä, että on olemassa parempi tapa! Mediapankki tai hienosti kutsuttuna Digital Asset Management (DAM) on "𝐦𝐮𝐬𝐭-𝐡𝐚𝐯𝐞" yritystyökalu, jonka avulla yrityksen työntekijät voivat järjestää ja toimittaa sisältöä tarvitseville osapuolille ja asiakkaillesi oikeaan aikaan. Tässä on DAM-alustan ydin.

Markkinointiosastot tuottavat yhä enemmän luovaa sisältöä, asiakirjoja, videoita ja kuvia. Aineistojen yleiskuvan ylläpitäminen ja hallinnointi sekä tietomäärien pitäminen ajan tasalla on suuri haaste kaikille.

Tästä syystä yhä useammat yritykset kääntyvät sopivan digitaalisen aineiston hallintaratkaisun (DAM-mediapankki) puoleen hallitakseen tätä sisältöä ammattimaisesti. Communication Pro:lla on tarvittava kokemus tarjota teille sopiva ratkaisu ja yhdistää palvelu turvallisesti ja tehokkaasti muihin sovelluksiin.

Alla lyhyesti joitain DAM-mediapankin käytetyimpiä ominaisuuksia:

SaaS-pilvipalvelu | helppo ottaa käyttöön, tulevaisuudessa, skaalautuva
Intuitiivinen haku | löytää oikean tiedoston nopeasti
Muokattava taksonomia | omat ainutlaatuiset liiketoimintatermit sisällön kuvaamiseen
Jakotoiminnot | jaa omaisuutesi turvallisesti
Upotusvaihtoehdot | luo automaattisesti upotuskoodeja ja linkkejä
Muokkausmahdollisuudet| yksinkertaisia  editointeja missä ja milloin tahansa
Älykäs versionhallinta | seuraa uusia tiedostoversioita
Tuetut tiedostomuodot | toimii kaikkien mediaformaattien kanssa
Mukautettu ulkoasu | brändikokemus kaikille käyttäjille


Haluamme auttaa,

Missiomme on auttaa työntekijöitä, tiimejä ja brändejä työskentelemään tehokkaammin ja auttaa sinua löytämään parempi tapa tehdä asioita oikean teknologian avulla!

DAM-alustat tarjoavat uusia ratkaisuja ja joustavia moduuleja sisällön hallintaan ja yhdistämiseen, mikä lisää brändin johdonmukaisuutta, vaatimustenmukaisuutta ja digitaalisen omaisuuden arvoa.

Älä tuhlaa aikaa kadonneiden tiedostojen ja rikkinäisten työnkulkujen takia. Katso, kuinka yksi totuuden lähde yhdistää sovelluksesi, tehostaa yhteistyötä ja virtaviivaistaa kaiken digitaalisen sisältösi toimintaa suunnittelusta aina jakamisesta käyttäjille tai lopulliseen sovellukseen. Näin aineistosi on helposti löydettävissä ja valmiina uudelleenkäytettäväksi koko tiimille.

Lue lisää blogistamme: Etsitkö tehokkaampaa sisällön hallintaa ja toimivampaa digitaalista toimitusketjua?

Tarjoamme ihmisläheistä mediapankkipalvelua!

Tiedämme, että merkittävin vaikutus käyttäjiin tehdään tarjoamalla käyttökokemuksia, jotka tuottavat aitoa hyötyä digitaalisia aineistoja työssään käyttäville. Tarjoamme tavallista, ihmisläheistä mediapankkipalvelua, jossa käyttäjän tarpeet ovat etusijalla.

Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä asiantuntijoihimme verkkosivuillamme tai varaa suoraan keskusteluaika kalenteristamme täältä.

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com