Etsitkö tehokkaampaa sisällön hallintaa ja toimivampaa digitaalista toimitusketjua?

keskiviikko 3. elokuuta 2022

Monet yritykset taistelevat vielä sisältökaaoksen kanssa ymmärtämättä, että on olemassa parempi tapa! Mediapankki tai hienommin kutsuttuna, Digital Asset Management (DAM), on "𝐦𝐮𝐬𝐭-𝐡𝐚𝐯𝐞" työkalu, jonka avulla yrityksen työntekijät voivat järjestää ja toimittaa sisältöä tarvitseville osapuolille ja asiakkaille oikeaan aikaan.

Mitä yhteistä on media-alan toimijoilla, museoilla ja valmistajilla? Eri toimialat ja asiakkaat voivat kaikki hyötyä DAM mediapankkisovelluksesta, joka pystyy hallitsemaan yksittäisiä objektityyppejä.

Uusilla DAM mediapankeilla voidaan hallita kaikenlaisia ​​tietoja ja sovellukset kykenevät mukautumaan mihin tahansa toimialaan mahdollistaen monenlaisten formaattien, esineiden, paikkojen, tapahtumien, tekstien ja henkilötietojen hallinnan linkittämällä ja yhdistelemällä nämä tiedot toisiinsa relaatiotietokannassa.

Mediapankin avulla tiimit voivat toimittaa kuvia reaaliajassa maailmanlaajuisesti – vähentää päällekkäistä työtä luovien ja verkkotiimien välillä, poistaa tarvetta tallentaa päällekkäisiä tiedostoja ja optimoida verkon lataus ajat.

Keskitetty mediapankki toimii pohjana laajalle soveltamiselle

Työntekijöiden suurimmista ajanhukkaa aiheutuvasta tehtävistä on löytää oikeat kuvat, logot ja mallit asiakirjoihin ja esityksiin? Miksi? Koska useimpien organisaatioiden arvokkaat visuaaliset tiedostot ovat hajallaan useissa pilvipalveluissa, kirjastoissa, verkkopalvelimissa ja kansioissa. Mediapankilla sijoitat kaiken yhteen paikkaan: keskitetty, järjestetty ja optimoitu maksimaaliseen käyttöön.

Kaikkien toimijoiden on hallittava tuhansia mediatiedostoja. Pitääkö heidän hallita samoja tietoja? Ei tietenkään: Esimerkiksi valmistajien on hallittava tuotteitaan tehokkaimmalla tavalla. Tämä tarkoittaa, että uudet DAM-mediapankit voivat huolehtia muustakin kuin vain mediasta: tuotteista, resepteistä, usein kysytyistä kysymyksistä, tapahtumista, yhteystiedoista jne.

Mediapankkeja löytyy kovin eri lähtöön

Mutta onko perus DAM medipankki soveltuva tähän? Perusrakenteeltaan vastaus on ei, koska organisaatioden pitää hallita muutakin kuin mediaa, mikä useasti ei onnistu perus DAM-mediapankeilla. Sen sijaan seuraavan sukupolven DAM mediapankit soveltuvat joustavasti näihin haasteisiin.

Mediayhtiöt hallitsevat elokuvia, valmistavat yritykset tuotteita ja museot taidetta ja kulttuuriperintää ja niihin liittyviä objekteja ja tietueita. Optimaaliseti näitä tietoja hallitaan kehittyneillä DAM ratkaisulla Master Data Management -sovelluksena.

Lue blogistamme: Onko nykyinen mediapankkisi teknisesti sopiva tulevien toimintaympäristöjen haasteisiin

Digitaalisen sisällön hallinta ja sen toimitusketju

Mediapankki on vain yksi osa digitaalisen median toimitusketjun ekosysteemiä, vaikka sen toiminta perustuukin ainoan oikean tiedon lähteen tarjoajana. Monikanavaisen sisältöalustan tarkoitus on toimia yhtenä ja ainoana totuuden lähteenä erittäin kuratoidulle uudelleenkäytettäville, koko yrityksen laajuisille tietoresursseille, kuten tekstille, datalle ja medialle.

DAM mahdollistaa digitaalisen toimitusketjun

Yritykset automatisoivat median toimitusketjuaan integroimalla back officen, MasterDatan, oikeuksien hallinnan, työnkulku-, julkaisu-, jakelu- ja analyyttiset ratkaisunsa. DAM hallinnoi ja jakaa yrityksen ydinomaisuutta ja etenkin tiettyä osajoukkoa, jota tarvitaan eri kanavissa. DAM tarjoaa infrastruktuurin prosessien tehostamisen ja johdonmukaisen viestinnän.

Kuvitus: Theresa Regli
Monikanavaiset DAM sovellukset on rakennettu media- ja datakeskeistä markkinointia varten. Keskeinen suunnitteluperiaate on, että teksti, media ja data ovat kaikki ensiluokkaisia objekteja. 

Tiedostojen kohdistettu jakelu eri osoitteisiin

Mediapankilla sijoitat kaiken yhteen paikkaan: aineisto on keskitetty, järjestetty ja optimoitu maksimaaliseen käyttöön. Mediapankki toimittaa sisällöt suoraan verkkosivustollesi, verkkokauppa-alustallesi ja muille sisällönjakelualustoille. 

Kanavariippumattomasti tuotetulla sisällöllä luot saumattoman asiakaskokemuksen ja teet tehokasta markkinointia. Yllä mainituilla ominaisuuksilla luodaan pohja monikanavapohjaiselle toiminnalle, mutta teknologia yksin ei riitä hallinnoimaan monikanavaisuuden haasteita, vaan tarvitset uudenlaista ajattelua tiedostojen ja sisältöjen tuotannossa.

Automatisoinnit vähentävät lukemattomia työvaiheita

Kuvan optimointi on tärkeä vaihe sisällön integroinnissa. Rajaa, muuta kokoa,  tallenna, toista - Kuullostaako vähän liian tutulta? Poista lukemattomat aikaa vievät vaiheet tiimin työnkulusta mediapankin avulla ja sovellus toimittaa yksilöllisesti ja automaattisesti aineistot optimoidusti suoraan kohteeseen tai kanavaan. Voit automatisoida toimintoja, jotka käsityönä hoidettuna olisivat hitaita, kalliita tai liian haastavia.

Mediapankki voi tarjota joko automatisoinnilla tai tekoälyavusteisesti responsiivista hallintaa, eli yksittäisen tiedoston rajoittamattomissa koossa ja kuvasuhteissa. Lisäksi sisäänrakennettu älykäs rajaus varmistaa, että kuvasi näyttävät parhailta kaikissa asetteluissa ja sovelluksissa. Somekanavat haluavat kuvat ja videot tietyn kokoisina ja käyttöliittymälleen optimoiduissa kuvasuhteissa. 

Uusien DAM järjestelmien avulla voit automatisoida kuvien rajauksen moniin erilaisiin kuvasuhteisiin ja muotoihin. Merkitsemällä kuvaan focal-/focus-pisteen, sovellus osaa rajata kuvan ilman että kuvasta jää jotain olennaista pois.

Responsiivisuuden hallintaa helpottaa kuviin merkittävä alue, joka säilyy kuvassa, kun kuvaa tai videota katsellaan erilaisilla päätelaitteilla. Näin isoilla näytöillä kuvassa voi olla enemmän yksityiskohtia ja mobiiliversiossa puolestaan vähemmän, ehkä vain yksi.

Käyttäjät pääsevät käsiksi mediatiedostoihin nopeasti ja vaivattomasti, optimoituna näytettäväksi eri kanavissa ja verkoissa, vaikkapa CDN sisällönjakelupalveluiden tai välimuistin tukemina verkkokauppaan, PR-portaaliin, CMS sisällönhallintajärjestelääni jne.

Milloin mediapankin vaihto tulee ajankohtaiseksi?

Kun haut  ei löydä materiaalia mediapankeista, tai jos organisaation visuaaliset sisällöt jaellaan useaan eri kanavaan ja käytössä on paljon kuvia sisältävä verkkosivusto tai verkkokauppa tulee moderni mediapankki harkintaan. Tässä tilanteessa on kuitenkin keskeistä pitää mielessä, että pelkkä DAM:in päivittäminen teknisesti ei ratkaise tilannetta. Koko tuotantoprosessin on valmistettava visuaaliset materiaalit eri kanavien julkaisuun. Alla aiheesta enemmän. 

DAM-mediapankki on prosessi

Kun mediapankki on hankittu, kysessä ei ole mikään käyttöönottoprojekti, se on prosessi, siis jatkuvaa digitaalisen aineistonhallintaa. Siksi on tärkeää tehdä vuotuinen kuntotarkastus DAM:llesi. Ymmärtää, mikä toimii ja mikä ei – jotta palvelua voi parantaa ja iteroida. Mediapankin käyttö on jatkuva prosessi, eikä sisällön valvontavastuu tai ympäristön teknisten vaatimuksien kirjo lopu koskaan.

Lue blogistamme: Toimiva monikanavainen sisällön hallinta edellyttää sitä tukevaa datamallia mediapankissa

Miten moderni mediapankki auttaa sisällönhallinnassa?

Kaikki organisaatiot tuottavat yhä enemmän sisältöä, asiakirjoja, videoita ja kuvia. Aineistojen yleiskuvan ylläpitäminen ja hallinnointi sekä tietomäärien pitäminen ajan tasalla on suuri haaste kaikille. Tästä syystä yhä useammat yritykset kääntyvät sopivan digitaalisen omaisuuden hallintaratkaisun (DAM/mediapankki) puoleen hallitakseen tätä sisältöä ammattimaisesti.

Haluatko tietää lisää siitä, mitä DAM on ja miten mediapankki voi auttaa yhteisöjä saavuttamaan liiketoimintatavoitteet ja kyetä tarjoamaan "Sisältöä sormiesi ulottuville"? Missiomme on auttaa yrityksiä, työntekijöitä, tiimejä ja brändejä työskentelemään tehokkaammin ja auttaa käyttäjää löytämään parempi tapa tehdä asioita oikean teknologian avulla!

Communication Pro:lla on tarvittava kokemus tarjota teille sopiva ratkaisu ja yhdistää palvelu turvallisesti ja tehokkaasti muihin sovelluksiin. Tiedämme, että merkittävin vaikutus käyttäjiin tehdään tarjoamalla käyttökokemuksia, jotka tuottavat aitoa hyötyä digitaalisia aineistoja työssään käyttäville. Tarjoamme tavallista, ihmisläheistä mediapankkipalvelua, jossa käyttäjän tarpeet ovat etusijalla.

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com