Museoiden kevätseminaarissa 14.2.2018 Kansallismuseossa esillä uudet Cumulus verkkonäyttelyratkaisut

tiistai 20. helmikuuta 2018

TAKO on ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto. TAKO:n kevätseminaarissa Suomen Kansallismuseon tiloissa Helsingissä 14.2.2018 tarjottiin osallistujille mahdollisuus tutustua digitaalisiin kokoelmajärjestelmiin sekä niiden järjestelmätoimittajiin.

Museoilla on tänä päivänä tarve kehittää toimintaansa laajemmin kävijöitä palvelevaksi. Museoaineistojen digitoinnin yhteydessä ovat kokoelmahallintajärjestelmien tarpeet muuttumassa ja verkkonäyttelyt alkavat tulla osaksi museoiden kokoelmien esilletuomista.

Kevätseminaarissa esillä olivat Communication Pro:n toimittamat julkiset Cumulus-pohjaiset verkkonäyttelyt, jossa kävijät pystyivät verkkosivuilla selailemaan kokoelmia, tutkimaan yksityiskohtia ja joukkoistamisella mahdollistettiin kommunikointi museon suuntaan, eli museo pystyi vastaanottamaan informaatiota selailijalta. Verkkonäyttelyyn voi tutustua myös älypuhelimella responsiivisen rakenteensa ansiosta. Kuvien tarkat zoomaustyökalut tuovat merkittävän lisäarvon myös tutkijoille, jotka voivat verrata kuvia eri zoomauksilla pelkällä selaimella.  

TAKO koordinoi museoiden välistä tallennustyönjakoa ja nykydokumentointia. TAKO:n toiminnassa on mukana kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja yhdistelmämuseoita. Aiheena museoiden toiminnassa ovat myös viestintä, liikenne ja matkailun nykydokumentointia.

Lisätietoa Cumulus kokoelmahallintaratkaisuista saat tästä.

Lisätietoa palvelusta saat täältä

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com