Näin helposti PowerPoint-esitykset saadaan brändiä tukeviksi.

perjantai 15. huhtikuuta 2022

woman working on computer
Esitysten luominen on jossain määrin hankalaa tekijälle kun tekijälle, kun sopivien kuvien tai sopivan mallin etsiminen vie aikaa ja vaivaa. Jokainen kuvallista esitystä tehnyt tietää kuvien etsimisen haasteet. Esitykseen kuvia saatetaan tarvita kymmeniä.
Apu löytyy PowerPoint-käyttöliittymän sisälle asennettavasta keskitetystä mediapankista, jolla esityksen tekeminen hoituu fiksusti.

Miten valitset kuvasi havainnollistamaan esitystäsi paremmin

Kuva on tärkeä osa viestintää ja vaikuttamista. Oikea kuva todistaa, havainnollistaa ja tekee esityksesi konkreettiseksi. Kuvat ovat kuitenkin liian usein hajallaan eri sijainneissa pitkin organisaatiota ja käyttäjien omilla koneilla. Et välttämättä tiedä onko kyseessä viimeisin versio kuvasta ja onko sillä minkälainen käyttöikeus. Mahdollisesti kuvia löytyisi kuvapankista, mutta et pääse kirjautumaan sinne. Niinpä kuvia ei löydä, kun niitä tarvitsisi.

Työntekijälle olisi Word-dokumenttia tai PowerPoint-esitystä luodessa käytännöllistä, ettei hänen tarvitse avata toista erillistä sovellusta materiaalipankin selaamista varten, tai ladata kuvia omalle työasemalleen. Hänen on voitava hakea materiaali työstämäänsä dokumenttiin suoraan PowerPoint- tai Word-käyttöliittymästä.

Helppokäyttöisestä Pickit-mediapankista saat luovia PowerPoint-ideoita. Palvelu sisältää kuvia, malleja, rakenteita ja eloisia kuvituksia PowerPoint-käyttöliittymän sisällä. Materiaalipankkiin voi tallentaa kaikkia tiedostoja, esimerkiksi kuvia, grafiikkaa, videoita, audiota, diaesityksiä sekä pdf- ja tekstidokumentteja. Ratkaisussa voi käyttää erilaisia hakuja ja niiden yhdistelmiä.

Pickitillä teet selkeitä ja tyylikkäitä PowerPoint-esityksiä lisäämällä ja muokkaamalla vaikuttavia kuvia organisaation omista lähteistä ja kuvapankeista sekä lisäämällä tekstit esityksiin. Pickit toimii vastaavasti myös Word-dokumenteissa ja muissa Office 365 -sovelluksissa sekä selaimella.

Olitpa sitten töissä viestinnän, markkinoinnin, HR:n tai myynnin puolella, Pickit tehostaa kaiken visuaalisen aineiston käyttöä suoraan Office-ympäristössä.

Pickitillä voit luoda selkeitä ja visuaalisia esityksiä, joissa hyödynnät organisaatiosi omia PowerPoint-pohjia, sivurakenteita ja suunnittelumalleja. Hyödynnä helposti yhtiön omaa visuaalista sisältöä, kuten kuvia ja prosessi- tai ympyräkaavioita, esityksen elävöittämiseksi - suoraan omasta mediapankistasi.

Lue blogistamme: Näin saat mediapankista hyötyä

Miljoona maksutonta kuvaa käytössäsi

Kun sinulla on Pickit-tilaus, on Microsoft 365 -sovelluksessasi käytössä miljoona rojaltivapaata kuvaa, kuvaketta ja muuta sisältöä, joita voit laillisesti käyttää missä vain, kuten esimerkiksi asiakirjoissa, esityksissä, työkirjoissa, SharePointissa ja muualla Microsoft 365 -ympäristössä.

Voit käyttää Pickit-kuvia kaikkeen, siis myös myyntitarkoituksessa. Lisäksi voit ostaa Pickitin kautta kuvia myös suoraan kuvapankkisivustolta, jos sinulla on tili esimerkiksi Shutterstockissa, Getty Imagesissa tai Adobe Stockissa. Voit vapaasti käyttää kuvia missä tahansa, kunhan käyttö on kyseisen sivuston käyttöoikeuksien mukaista.

Opit PowerPoint-esityksien suunnittelua tehokkaasti ja mahdollisimman pienellä vaivalla, koska Pickitilla kuvat, logot, teemat, mallit, inspiraatiot ja ohjeet ovat valmiina yhdessä paikassa. Lisäksi videoiden (mm. YouTube) lisääminen ja upotus esityksiin, kuten myös taustakuvien lisääminen ja muotoilut onnistuvat helposti.

Pidä mielessä myös, että Microsoftin omat kuvamateriaalit eivät ole vapaasti käytettävissä. Microsoft Officen tai SharePointin sisältä käyttämiesi kuvien käyttöoikeuksien ero on siinä, että sinulla ei ole pelkkien Office-kuvien osalta yleistä käyttöoikeutta, etkä voi viedä kuvia Officen tai SharePointin ulkopuolelle.

Käytä malleja ja teemoja

Voit ottaa käyttöön yrityksen omat pohjat sekä yhdistellä malleja ja pohjia esitykseen sopivaksi. Vaikka mallien luominen vie usein tunteja, ne voivat säästää jopa päiviä, koska sinun ei tarvitse luoda uusia esityksiä, asiakirjoja ja tiedostoja yhä uudelleen ja uudelleen.

Esityksen luominen organisaation pohjasta tai teemasta on Pickitillä todella helppoa. Tuomalla yrityksen hyväksymiä malleja saataville kuvamateriaalisi yhteyteen, työntekijöiden on helpompi muokata omaa materiaaliaan tekemättä esityksiä brändiohjeistuksen vastaisesti. Käytä älykkäästi tiedostojen tallennustilaa ja jaa PowerPoint- ja Word-malleja, joita kollegasi voivat helposti laajentaa, parantaa ja mukauttaa.

Julkaisemalla brändioppaasi PowerPointin sisällä lisäät mahdollisuuksia, että käyttäjät todella lukevat ja noudattavat brändiohjeita. 

Helppoa kuin mikä. Kiinnostuitko? 

Varaa aika tästä veloituksettomaan Pickit-esittelyyn Teamsin välityksellä 

Lisäinfoa Pickitistä saat tästä.

Tutustu myös Pickitin brändinhallintaan blogistamme tästä linkistä.

 

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM-konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com