Onko teillä markkinoinnissa liikaa digitaalisia työkaluja?

maanantai 13. marraskuuta 2017

Digitaaliset työpöydät ovat hyviä, eivätkö olekin? Yhteistyökumppanit ja kolleegat voivat tehdä yhteistyötä eri puolilta maailmaa jakamalla tiedostoja. Runsaat yhteistyötyökalut ja chat-työkalut, eivät kuitenkaan aina auta ja aiheuttavat useimmiten ylirasittuneita työntekijöitä. Yrityksillä on käytössään jopa 10 erillistä työkalua eri markkinointiaktiviteettien osaalueilla. Miten siis hallita digitaalisten työkalujen runsautta ylikuormittamatta työntekijää?

Digitaalisen työkalujen runsaus ylikuormittaa oikeasti 

Onko markkinoinnin täytäntöönpanossa yrityksillä yksinkertaisesti liikaa eri digitaalisia työkaluja käyttäjien ja osastojen siiloissa? Digitaalinen työpaikkatyökalun ylikuormitus (jota ei pidä sekoittaa digitaaliseen informaatioähkyn  seurauksesta syntyvään ylikuormitukseen - toinen työpaikkaongelma itsessään) on ongelma, joka johtuu digitaalisten työpaikkaohjelmistojen käytön runsaudesta.
Äskettäisessä tutkimuksessa todettiin, että keskimääräinen tietotyöntekijä käyttää jopa kaksikymmentäkahdeksan erilaista pilvi-sovellusta, ja keskimäärin 8 sovellusta käytetään vain yhteistyön puitteissa. Tälläinen kaoottinen työpiste estää tuottavuutta ja vahvistaa ennakkoluulot.

Esimerkiksi kuvamateriaalia ja aineistoja haetaan yhtiön sovelluksiin hallitsemattomasti eri kanavia pitkin, jopa omien henkilökohtaisten kanavien kautta. Silloin todennäköisyys siitä, että yhtiön kannalta “väärien tiedostojen” käyttö väärässä paikassa ja väärässä tilanteessa kasvaa koska käyttäjälle ei tarjota valvottuja ja hyväksyttyjä aineistoja. 

Ratkaisu tähän on joko vähentää sovellusten määrää tai löytää yksi laaja sovellus joka tarjoaa vastaavat palvelut yhdellä käyttöliittymällä. Näin estetään siiloutuminen tehokkaasti.

Yhdellä käyttöliittymällä voidaan hallita yrityksen brändi

Yhdellä käyttöliittymällä, joka on yhdistetty brändinhallinnan mediapankkiin, on helpompi hallita kaikki käytettävä aineisto eri markkinoinnin alueilla. Jokainen yritys haluaa aktiivisesti viestittää ja tuoda brändiä sekä omia teemojaan esille hyvällä sisällöllä, mieluiten kaikissa kanavissa, mikä vaatii toimiakseen valikoituja laadukkaita brändiaineistoja. Toiminta voi olla aktiivista myös sosiaalisessa mediassa johon linkitetään materiaaleja ja rakennetaan asiakassuhteita ja verkostoidutaan.

Yksi sovellus auttaa käyttäjiä ymmärtämään yhteisön viestiä

Yksi kattava markkinoinnin sovellus, joka linkittää mediatiedostot ja markkinointiaktiviteetit yhteen, tarkoittaa organisaatioille tehokkaampaa ajankäyttöä. Näin aikaansaadaan tilanne, jossa brändin markkinointi ei ole enää joukko irrallisia kampanjoita, vaan markkinointiponnitusten tuotanto on jatkuva toimintatapa, joka hallitaan parhaiten yhdellä ja samalla sovelluksella.

Valvottu ja hallittu brändimateriaali helpottaa tekemisen työnkulkua tilanteissa kun tilanteissa, olipa kyseessä sähköpostimarkkinointi, laskeutumissivun teko, bannerin ja web mainoksen suunnittelu, esitteen painatukseen siirtämistä, kutsu asiakastilaisuuteen tai jokin muu toimenpide.

Kontrolloitu brändinhallintaprosessi tekee organisaatiostasi tiimin

Kun organisaatiolla on yhteinen markkinoinnin ja myynnin työpöytä tai käyttöliittymä, aletaan ymmärtää sisältöjen ja kanavien toimivuutta joka innostaa tekemään asioita paremmin ja paremmin. Parhaimmillaan se yhtenäistää markkinoinnin ja myynnin aktiviteetit yhdellä käyttöliittymällä tuoden aiemmin siiloissa tehdyt asiat kaikille näkyviksi. Näin yhteisen tekemisen vaikutus lopputuloksiin nähdään välittömästi ja siiloutuminen vähenee.

Kiireen tuntu ja turhautuminen vähenee

Parhaimmillaan tekemisestä häviää kiireen tuntu. Se kannustaa, motivoi ja nostaa toiminnan tasoa. Brändi on yrityksen sielu ja se lähtee yrityksestä sekä jokaisesta siellä työskentelevistä työntekijöistä. Yrityskulttuuri luo brändiä vahvemmin kuin mikään yksittäinen markkinointiteko.

Yrityksen toiminnassa brändin aineistonhallinta-sovellus on osana kokonaisuutta ja toimii ennen kaikkea tiedon tuottajana ja jakajana, mahdollisesti myös integroituna olemassaoleviin sovelluksiin (ERP, PIM, CMS).

Lataa opas: onnistunut MRM käyttöönotto (englanniksi)

 

Communication Pro tarjoaa brändin aineistonhallintaa

Tutustu Communication Pro:n tarjoamaan keskitettyyn tapaan hallita brändiaineistoja, suunnitella ja toteuttaa kaikenlaisia kampanjoita suoraan samasta sovelluksesta. BrandMaster sovellus tarjoaa periaatteessa kaikkea sitä, mitä brändin markkinoinnissa halutaan tänä päivänä tehdä. Tutustu tarkemmin BrandMaster MRM palveluun.

 

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com