Tarjoa näyttelystä 360° virtuaalinen taidekierros lisätyillä kohdetiedoilla!

maanantai 12. lokakuuta 2020

Tarjoa museon kävijöille virtuaalikierrosta kännykälle ja tietokoneelle suoraan kotisohvalta. Vakuuta kävijät verkossa 360° virtuaalisella taidekiertueella interaktiivisesti ja huippulaadulla.  

360° Interactive Tour laajentaa museon digitaalista läsnäoloa

Cura 3D tarjoamat 360° InteractiveTour tilaesitykset ovat jo itsessään hyvin vaikuttavia, mutta mitä jos voisit itse muokata valmista virtuaaliesitystä entistä uniikimmaksi  lisäämällä teoksiisi infot taidekierrokseen milloin tahansa? Tai jos taiteiljan kuva ja tiedot löytyisi suoraan kohteen vierestä yhdellä klikillä?  

Mitä jos voisit rikastaa virtuaalikierrosta, lisätä taustamusiikkia, esitellä kohdetta oppaan äänellä, lisätä esimerkiksi teoksen taiteiljan esittelyvideon tai jopa koko näyttelyn virtuaaliopastuksella? Kaikki tämä on nyt mahdollista. Taidekierroksen voit liittää museon kotisisvuille tai jakaa muualle liitettäväksi.

 

Koronavirus on luonut uudet asetelmat ja nopeuttanut uusien työkalujen käytön markkinoinnissa  

Koronavirus on rajoittanut museoiden mahdollisuutta esitellä kävijöilleen näyttelytilojaan ja kokoelmiaan fyysisesti. Korona pakottaa monia alamme ihmisiä työskentelemään ainakin jonkin aikaa kotoa käsin, mutta sen ei tarvitse pakottaa meitä olemaan olematta tekemisissä museotoiminnan kanssa. Tähän tilanteeseen on suhtauduttava vakavuudella ja on tehtävä kaikilla tasoilla toimia tilanteen helpottamiseksi.

Communication Pro:ssa koronasta johtuvat toimet nähtiin myös mahdollisuutena, etenkin viestinnän ja markkinoinnin suhteen. Siksi tarjontaamme lisättiin sekä virtuaalinen näyttelyn 3D-suunnitteluratkaisu, kokoelmien verkkonäyttelypalvelu että uuden virtuaalisen 360° museon taidekierroksen, johon kuka tahansa voi osallistua.

Markkinoinnin onneksi nykypäivänä museoilla, gallerioilla ja muilla taiteen ja kultturiperinnän toimijoilla on mahdollisuus tarjota kävijöilleen vaihtoehto tutustua kokoelmiinsa myös verkossa tai jopa tehdä virtuaalisia tutustumiskierroksia tiloihin. Lähde siis museoon vaikka omalta kotisohvaltasi!

Communication Pro toteuttaa monen toiveen ja mahdollistaa museoiden 360° virtuaalisen näyttelykierroksen verkossa nimenomaan lisätyillä kohdetiedoilla ja rikastetulla medialla. Museoon pääsee kurkistamaan toteutettujen virtuaalikierrosten myötä. Käyttäjä voi navigoida museossa hieman videopelin tapaan. Valloita asiakkaasi ennen kuin he edes ehtivät käydä kohteessa eloisilla ja interaktiivisilla kokemuksilla.

Lisätietoa 360° InteractiveTour palvelusta tästä

Rikasta virtuaalikierrosta lisäämällä kohdetietoja ja visuaalista mediaa.

Lisäämällä kiertueeseen kohdetietoja, tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita selittämään teoksia havainnollisesti, herätät kiinnostuksen näyttelyysi ja museoosi paremmin. Upeat esitykset kaikista kohteista ovat siten katsottavissa museon sivuilla. Esityksissä on hyödynnetty tehokkaasti myös lisäinfon tarjontaa ikkunamuodossa, johon on upotettu lisätietoa ja linkkejä niin kohderatkaisuista kuin museon sisustuksestakin. Editoinnin ikkunaan voi tehdä tai muokata jälkeenpäin milloin tahansa.

Tyyppillisiä aihesisältöjä ovat:

 • vaihtoehtoisia kuvia
 • video (MP4)
 • audio (MP3)
 • linkit 
 • taiteilija
 • otsikko
 • mitat
 • vuosi
 • media
 • Info
 • alkuperä

Virtuallisen museon sisälle pääset painamalla museon verkkosivuston linkkiä. Sisältä on helppo etsiä itseään kiinnostavaa sisältöä. Museon sisällä voit valita alareunasta pohjakuva museon eri tiloista, ja katsoa ympärillesi eri tiloissa näyttöä tai puhelinta painelemalla. Näin pääset kurkistamaan virtuaalisesti kohteisiin, tiloihin tai jopa suunnittelijan kotiin. Kohteista pääsee seikkailemaan museon sisällä lisätyn kohdetiedon avulla.

Taidemuseon verkkonäyttely ja virtuaaliset taidekierrokset tarjoavat monenlaisia matkoja taiteen maailmaan. Eri teemaan keskittyvät 360° Interaktiivisen Tourin sisältöreitit johdattavat käyttäjän rakennusten historiaan. 360° interaktiivinen Tour noudattelee näyttelyn ripustusta edeten teoksesta käyttäjän valinnan mukaan piste tai kerros kerrallaan. Tourin avulla kävijä voi tutustua teoksiin ja taiteilijoihin, kuunnella teoksista  ja installaatioista vaikka taiteilijan kirjoittamia tekstejä, tarinoita ja tulkintoja.

Se taustoittaa taidemuseossa esillä olleen näyttelyn teemoja kuvilla, äänitteillä, videoilla, artikkeleilla tai linkeillä. Lyhyet tarinat teoksesta tai taiteilijan muotokuvasta, tulkintoja eri tieteenalojen näkökulmasta tai jopa yksittäisten ihmisten omakohtaisia ajatuksia teoksista. Kertomusten äänittämiseen voi käyttää opasta tai näyttelijää parhaimman tulkinnan saavuttamiseksi.

Uudella palvelulla kannattaa ja voikin tutustua museoiden kohteisiin informatiivisemmin ja visuaalisemmin kun aiemmin.

Älä kuitenkaan luovuta käyttöoikeuksia palveluntarjoajille!

Monet suljetut tai kävijäkadon kokeneet museot ovat alkaneet tarjota käyttäjilleen virtuaalisia kierroksia yhteistyössä Googlen kanssa tarjotakseen myös kotona oleville elämyksiä. Hienossa Googlen Arts and Culture -palvelussa löytyykin jo museoita Suomesta, joihin voi käydä tutustumassa palvelun avulla visuaalisesti, vaikkakin  rajatuilla tiedoilla kierroksen esitetyistä teoksista. Museon sisälle pääset painamalla linkin Googlen palvelusta.  

Jos ja kun teoksia saa julkaista vapaasti, on Google palvelu sopiva, mutta jos sisältö on tarkoitettu vain rajatulle yleisölle on museoiden hyvä muistaa palvelussa tuotettujen taidekierrosten käyttöoikeusluovutusklausuuli:

This media is in the public domain (free of copyright restrictions).
You can copy, modify, and distribute this work without contacting the museum.

Toisin kun muiden palveluntarjoajien 360° virtuaalikierrosten palveluehdot edellyttävät,  museo ei joudu Communication Pron tarjoamssa 360° InteractiveTour palvelussa luovuttamaan sisällön käyttöoikeuksia palveluntarjoajille, vaan museo omistaa virtuaalikierroksen ja sisällön yksinoikeudella! Museo voi muuttaa ja jakaa sisältöä minne haluaa.

360° interactiveTour:in tuotanto tehty omatekoiseksi

Kuvaaminen on tehty helpoksi ilman tarvetta pyytää ulkopuolisten apua tai ostaa kuvaustyö ulkoisena palveluna. Hoidat kuvausprojektit helposti itse ja nopeasti ilman mitään aikaisempaa 3D-kuvauskokemusta, vain yhdellä napinpainalluksella! Toteutukseen tarjoamme kamerakokonaisuuden vuokrattuna, 360° virtuaalikierrosten hostaus pilvipalveluna ja sisällön editointiin tarjoamme kehittynyttä helppokäyttöistä sovellusta selainkäyttöliittymällä.

Kuvausten valmistelu ja toteutus

Aseta aluksi kamera kuvauskuntoon, asettamalla kolmijalka kiinnitysruuvilla noin 1,5m korkeuteen. Siisti ympäristö, älä siirrä mitään kuvauksen aikana. Minimoi suoran auringonvalon vaikutus kohteessa. Valkotasapaino ja kuvan laatu voi kärsiä.

Määritä ensin mistä näkökulmasta tulevien (online) kävijöiden tulisi tarkastella näyttelyitä? Vie kamera alkupisteelle ja paina nappia. Aseta perspektiivit ja navigointipisteet napin painalluksella. Tallennuksen yhteydessä haluttu sijainti on jo tallennettu yksi kerrallaan ja toimii navigointipisteenä virtuaalikierrokselle. 

Jatka uuteen pisteeseen. Siirrä kameraa suorassa linjassa edelliseen kuvauskohtaan nähden. Seuraa polkua jota kulkija kulkisi. Jatka reittia kuvaamalla loputkin tilat, vähintään 2 kuvausta per tila. Näin luot vaikuttavia visuaalisia lopputuotteita mullistavan teknologian ja tehokkaan pilvipalvelun avulla.

Tuotamme lähetetystä aineistosta 360° virtuaalikiertueen palveluna

Heti kun kuvauksen tallenteet on lähetetty takaisin meille, yhdistämme 360 asteen näkymät vuorovaikutteiseen virtuaalikiertueeseen. Panoraamaotoksien valokuvallinen jälkikäsittely tapahtuu tässä vaiheessa. Teemme mielellämme henkilökohtaisen retusoinnin puolestasi, mikäli siihen on tarve.  Voimme myös lisätä interaktiivisen kartan pohjakuvasta navigointipisteillä. Paluupostissa saat heti käyttöösi näkymän web- ja mobiiliyhteensopivina. Navigoit helposti kiertueessa museon sisätiloissa hiirellä klikkaamalla.

Kiertueen rikastaminen paikallisesti selainkäyttöliittymällä

Voit milloin tahansa liittää uusiin ja vanhoihin esitykseen lisätietoa haluamiisi kohtiin, joka voi sisältää kuvia, tekstiä, videoita... Editointiohjelmiston käyttöliittymä takaa intuitiivisen käytön ja kiertueen kaikkien ohjauselementtien helpon hallinnan.  Tallennus- ja työskentelytilat ovat helposti uudelleenkäytettävissä ja aineistot jaettavissa. Niissä on kaikki tarvittava..

Lisätietoa 360° InteractiveTour palvelusta tästä

Kirjoittaja Rolf Koppatz

Rolf on Communication Pro:n perustaja ja toimitusjohtaja, DAM konsultti, markkinoinnin sekä IT-alan ammattilainen 35 vuoden kokemuksella.

Sano hei, vaikka LinkedInissä.

www.communicationpro.com